Tehno-ekonomska i financijska analiza fotonaponskih elektrana s baterijskim skladištem korištenjem programskog paketa System Advisor Model : završni rad - Martinović, Nika (N. Martinović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tehno-ekonomska i financijska analiza modela fotonaponske elektrane s baterijskim spremnikom električne energije u programskom alatu američkog podrijetla System Advisor Model (SAM). Kratak opis mogućosti iskorištavanja Sunca i sunčevog zračenja te vrsta tehnologija koje se za to koriste i detaljan opis fotonaponske pretvorbe i fotonaponskih sustava. Analiza raznih modela mogućeg financiranja i različitih tipova subvencija za obnovljive izvore. Poseban naglasak na prilike i cijene na hrvatskom tržištu električne energije. Analiza obavljena sukladno hrvatskim propisima za obnovljive izvore. Rezultati simulacije pokazuju podatke o proizvodnji električne energije, financijskoj isplativosti i o tijeku novca kroz projekt. Na kraju napravljena analiza osjetljivosti određenih parametara koji najviše utječu na isplativost projekata.