Električna vozila kao protrošači u elektroenergetskom sustavu : završni rad - Strugar, Mario (M. Strugar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Trenutni udio električnih automobila u ukupnoj automobilskoj floti nije značajan, ali se u skoroj budućnosti očekuje značajan rast. Tome u prilog govore i strategije razvoja proizvođača automobila u svijetu. U kontekstu energetike električna vozila doprinose poboljšanju u smislu nisko ugljičnog održivog razvoja, ali i dodatne fleksibilnosti, posebice elektroenergetskog sustava.