Primjena neuronskih mreža u Internetu stvari : diplomski rad - Ilišinović, Kristijan (K. Ilišinović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu smo analizirali primjenu neuronskih mreža u IoT sustavima. Objasnili smo na koji se način treniraju mreže i na koji način možemo razmjenjivati parametre mreže. Napravljena je analiza IoT sustava po slojevima te je razmatrana primjena neuronskih mreža po slojevima. U studijskom primjeru bilo je potrebno napraviti predviđanje navika stanara zbog čega je korištenjem Keras alata napravljen model jedne LSTM mreže koju smo istrenirali pomoću CASAS seta podataka. Opisano je na koji način možemo dohvatiti parametre istrenirane mreže te na koji način možemo izgraditi binarne datoteke koje trebamo učitati na ESP32 modul kako bismo mogli pokrenuti izvođenje mreže na modulu.