Dvosmjerna komunikacija pomoću komunikacijske tehnologije LoRaWAN : diplomski rad - Prole, Neven (N. Prole, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tehnologija LoRaWAN jedna je od implementacija mreže velikog dometa niske potroš- nje (LPWAN). Sustav koji implementira tehnologiju LoRa sačinjen je od krajnjih ured̄aja, mrežnog prilaza, poslužiteljske logike i aplikacijske logike. U studijskom slučaju ovog rada implementiran je ovakav sustav i postignuta LoRaWAN dvosmjerna komunikacija.