Elektronički tereti i njihovo testiranje : završni rad - Pavković, Stjepan (S. Pavković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad opisuje ključnu riječ elektronički teret njegovim svojstvima, izradom, upravljanjem, primjenom i mogućnostima, te testiranjem u laboratoriju. Oni se sve češće koriste testiranju raznih elektroničkih uređaja i sustava, baterija te različitih koncepata naprednih mreža. Većina elektroničkih tereta ima sposobnost simuliranja različitih načina rada, uključujući dinamički način, konstantnu snagu, konstantni napon, konstantnu struju, konstantni otpor, faktor snage, vršni faktor ili modove kratkog spoja. Tereti se mogu programirati tako da dinamički mijenjaju način rada kako bi se simulirale promjene uvjeta opterećenja. Ovaj rad daje upute za pravilno spajanje i korištenje uređajem i njegovim okruženjem. Za pravilno spajanje dana je izrada uređaja, blok dijagram i njegove tehničke specifikacije. Uvidom u načine rada i uvjete njihove regulacije i alarma stanja, te analizom ručnog i daljinskog upravljanja opisuje se pravilno korištenje uređaja te sigurnost i mjere opreza. Uređaj je spojen i pripremljen za rad te su testirani načini povezivanja i njegove osnovne mogućnosti pomoću funkcijskog generatora koji je dio softvera EA Power Control.