Osiguravanje komunikacije klijentsko-poslužiteljske aplikacije korištenjem LibreSSL-a : diplomski rad - Zlatar, Ivan (I. Zlatar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: LibreSSL je implementacija protokola TLS nastala iz OpenSSL-a s ciljem modernizacije programske baze, poboljšanja sigurnosti i primjene najboljih praksi razvojnih procesa. Sastoji se od biblioteke kriptografskih funkcija i pomo´cnih programa. Ovaj rad daje uvid u LibreSSL bibilioteku i kako ju koristiti. Korak po korak je prikazan naˇcin implementacije LibreSSL biblioteke u programskom jeziku C. Pokazani si koraci instalacije biblioteke na korišteni operacijski sustav, korištenja funkcija koje LIbreSSL nudi u kodu te kompajliranje koda sa LibreSSL datotekom. Na primjeru implementacije, kroz alat Wireshark pokazano je ponašanje klijenta i poslužitelja koji komuniciraju putem TLS protokola.