Web-aplikacija za učenje Pythona : završni rad - Lukić, Manuela (M. Lukić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Djeca se u ranoj dobi krenu zanimati za programiranje. U svrhu omogućavanja zanimljivijeg načina učenja i zabavnijeg načina provjere znanja programiranja i algoritamskog načina razmišljanja, razvijena je web-aplikacija Pythonko koja učenicima osnovnih škola omogućava lakše i zanimljivije učenje programiranja u programskom jeziku Python. Učenici mogu rješavati kvizove odgovarajući na pitanja s više ponuđenih odgovora različitih težina. Pitanja se odnose na programski jezik Python i njegovu sintaksu pisanja programa, ali i pronalazak pogrešaka u programu i algoritamski način razmišljanja. Učenici mogu pratiti svoj napredak pregledom svojih riješenih kvizova. Učitelji su ti koji mogu dodavati nova pitanja i nove teme u sustav. Poslužiteljski dio aplikacije ostvaren je u Node.js, dok je korisničko sučelje razvijeno pomoću JavaScript biblioteke React.