Kompresija i mrežni prijenos 3D informacije dobivene iz dubinske kamere : diplomski rad - Bešlić, Petar (P. Bešlić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Dubinske kamere postaju sve dostupnije i korištenije. Problem dubinskih kamera je generiranje velike količine podataka. U ovom radu predstavljena je implementacija rješenja problema korištenjem trenutno dostupnog standarda za kompresiju H.264. Dubinska informacija se kodira kako bi se prilagodila video kompresiji te se potom s RGB video slikom kompresira H.264 standardom. Time se postiže značajna ušteda memorijskog prostora i omogućava jednostavniji prijenos trodimenzionalne informacije postojećom mrežnom infrastrukturom. Provedeno je iskustveno ispitivanje na malom broju korisnika. Rezultati iskustvenog ispitivanja su pokazali da nema značajnijeg gubitka u kvaliteti video zapisa umjerenim korištenjem kvantizacijskog parametra.