Akvizicija 1D signala sustavom sažimajućeg očitavanja : diplomski rad - Oštrić, Lucija (L. Oštrić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu bit će opisan realizirani sustav sažimajućeg očitavanja korištenjem razvojnog sustava ZedBoard. Cilj je pokazati kako sustav može raditi sa signalima uzorkovanih puno manjom frekvencijom od Nyquistove. Sustav koristi vanjski šesterokanalni akvizicijski sklop, s kojim je povezan preko FMC konektora. Bit će opisana implementacija sustava u razvojnoj okolini Vivado Design Suite. Sustav ima ulogu osigurati akvizicijskom sklopu pristup mjernoj matrici te očitavanje izmjerenih podataka sa njegovih serijskih izlaza. Mjerna matrica realizirana je kao dvopristupna memorija: jedan pristup omogućuje procesoru upisivanje elemenata matrice, a drugi pristup omogućuje cirkularno čitanje i primjenu množitelja u akvizicijskom sustavu. Očitavanje podataka i privremena pohrana podataka vrši se razvijenim FPGA (engl. Field Programmable Gate Array) međusklopom koji koristi serijsko periferno sučelje (SPI, engl. Serial Peripheral Interface). Za potrebe testiranja bit će razvijen i pomoćni sustav zasnovan na ARM procesorskoj pločici uz korištenje SPI sučelja.