Odabir obnavljajućih resursa za puteve prosljeđivanja u programski upravljanoj mreži : završni rad - Dubravec, Kristijan (K. Dubravec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Programski upravljanje komunikacijske mreže imaju odvojen upravljački sloj od sloja prosljeđivanja podataka. Takva arhitektura omogućuje lakše razvijanje i testiranje novih mrežnih aplikacija ili protokola za komunikaciju. Za komunikaciju između navedenih slojeva koristi se protokol OpenFlow. Postoje reaktivni i proaktivni način pronalaženja najkraćeg puta prosljeđivanja. U ovome radu je implementiran i analiziran, alatom za analizu mrežnog prometa Wireshark, reaktivan način ifwd koji je zasnovan na namjerama. Namjere su smjernice temeljene na određenim pravilima. Reaktivan način rada u ovome slučaju je da ako dođe do kvara na poveznici, izračuna se novi put te ugrađuje preko namjera.