Programski definiran prijamnik za prijam slika s meteoroloških satelita : diplomski rad - Šimunac, Nikolina (N. Šimunac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je provedena analiza razvojnih sustava AD-FMCOMMS4, ADALM-PLUTO i RTL-SDR te mogućnost njihovog korištenja u okvirima GNU Radio i Matlab. Sustavi su analizirani s aspekta osjetljivosti i pogodnosti za prijam signala u različitim frekvencijskim područjima. U oba razvojna okvira napravljeni su prijamnici za prijam radiodifuznih FM signala, čiji je razvoj opisan. Nadalje, opisan je razvoj i implementacija prijamnika za prijam slika s orbitera NOAA te su dani primjeri dekodiranih slika.