Demozaik algoritam temeljen na dubokom učenju : završni rad - Šeketa, Dajana (D. Šeketa, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Postoji više vrsta senzora za dobivanje fotografije u digitalnoj kameri, a u ovom radu detaljnije je opisan postupak obrade „sirove“ fotografije dobivene na senzoru prekrivenom integriranim Bayerovim filtrom. Taj postupak naziva se demozaiciranjem, a njegov rezultat demozaicirana fotografija. Postoje razne implementacije demozaik algoritama, od ugrađenih MatLab funkcija do onih temeljenih na dubokom učenju. U ovom radu provedena je usporedba kvalitete četiri takva algoritma PSNR i PIQE testovima te su vizualnom usporedbom interpoliranih fotografija prikazani najčešći artefakti koji se javljaju prilikom demozaiciranja: artefakt lažne boje i artefakt resa.