Analiza i usporedba algoritama predviđanja opterećenja u svrhu automatskog rasta raspodijeljenih sustava : diplomski rad - Šegina, Petar (P. Šegina, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Kako bi zadovoljili potrebe sve većeg broja korisnika, moderni sustavi nužno postaju raspodijeljeni. Kako bi bolje vladali resursima, u ovom radu istražujemo primjenjivost popularnih modela za predvid̄anje — ARIMA, Holt-Winters i Theta — na problem predvid̄anja budućeg opterećenja sustava. Kao rezultat ističemo model Holt-Winters koji se pokazao kao najboljim od analiziranih te dajemo ideju za daljnji razvoj mehanizma automatskog rasta raspodijeljenog sustava.