Segmentacija trodimenzionalnih slika srca dubokom neuronskom mrežom : završni rad - Šalja, Ardita (A. Šalja, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada objašnjene su umjetne neuronske mreže s naglaskom na konvolucijske duboke neuronske mreže. Objašnjen je proces učenja neuronske mreže kao i korištene funkcije gubitka, regularizacije i problemi pri učenju. Predstavljeni su hiperparametri i optimalan odabir istih. Odabrana je prigodna arhitektura koja se temelji na konvolucijskim mrežama za problem semantičke segmentacije te je izvedena i modificirana implementacije iste. Na kraju rada prikazani su rezultati i moguće daljnje preinake za kvalitetniju segmentaciju.