Web-aplikacija za preporuku društvenih događaja : diplomski rad - Šalković, Janko (J. Šalković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Web-aplikacija omogućava preporučivanje društvenih događaja na lokacijama. Korisnik može kreirati svoj profil, pretraživati postojeće lokacije i stvarati svoje vlastite lokacije. Korisnik izgrađuje svoj profil na način da odabere vlastite afinitete u kategorijama dobi, spola, glazbe, kodeksa oblačenja, doba dana i gradova. Profil lokacije se gradi na temelju profila svih korisnika kojih se ta lokacija dojmila. Profili korisnika i lokacija ulaze u algoritam preporučivanja u cilju da se korisniku svaka lokacija prikaže koeficijentom podudarnosti - mjerom sličnosti profila klijenta i profila lokacija s njihovim događajima.