Usporedba i analiza svjetskih iskustava i prijedlog sadržaja hrvatskog energetskog certifikata održive gradnje : diplomski rad - Strunje, Ivan (I. Strunje, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi proučavanjem sadržaja postojećih certifikata održive gradnje, uspoređuje ih i analizira implementirane parametre bodovanja na osnovu kojih se izdaje certifikat. Temeljem te analize predstavljen je prijedlog sadržaja hrvatskog certifikata održive gradnje. Podijeljen je na okolišne, društvene i ekonomske kriterije. Kroz njih se predlaže detaljan sadržaj raspoređen po kategorijama i potkategorijama. Sveobuhvatnim pristupom zahvaćena je cjelokupna održivost zgrada i postavljen niz prijedloga kriterija za stvaranje hrvatskog certifikata održive gradnje.