Raspoznavanje rukom pisanih slovčano-numeričkih znakova : završni rad - Stočko, Mihael (M. Stočko, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Daje se kratki pregled trenutnog stanja u raspoznavanju uzoraka. Definira se problem raspoznavanja alfa-numeričkih znakova Granlundovim koeficijentima. Pokazuje se Fourierova transformacija konture i objašnjava njezina neprikladnost za korištenje u procesu raspoznavanja konture. Definiraju se Granlundovi opisnici i opisuju metode klasifikacije uzoraka u razrede. Prikazuju se rezultati eksperimenta.