Vizualizacija i interpretacija konvolucijskih modela : završni rad - Sršen, Martin (M. Sršen, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Duboki konvolucijski modeli su glavni sastojak mnogih praktičnih primjera računalnog vida. Međutim, često se javlja kritika da takvi modeli nisu spremni za industrijsku upotrebu zbog loše interpretabilnosti, odnosno, nemogućnost modela da svoju odluku obrazloži ljudima. Zbog toga postupci za interpretiranje odluka i vizualiziranje naučenih parametara konvolucijskih modela predstavljaju zanimljivo područje istraživanja.U okviru rada, odabran je okvir za automatsku diferencijaciju te upoznate bibilioteke za rukovanje matricama i slikama. Ukratko su opisani postojeći postupci za interpretiranje i vizualiziranje konvolucijskih modela, njihovih naučenih filtera te načina na koji vide ulazne slike.