Optimalno izvođenje Viterbi algoritma u digitalnom lancu za obradu satelitskog signala : diplomski rad - Slačanac, Karmela (K. Slačanac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U satelitskim komunikacijama, radi zaštite informacije koja se prenosi na zemaljsku stanicu, koristi se konvolucijsko kodiranje te digitalna modulacija faze. Na prijemnoj strani mora postojati demodulacijski lanac i dekoder kako bi se mogla izvući korisna informacija poslana sa satelita. Dekodiranje konvolucijskih kodova radi se uz pomoć Viterbi algoritma koji je po prirodi sekvencijalan algoritam. U ovome radu opisana je prilagodba Viterbi algoritma za paralelno izvođenje na grafičkim procesorima te optimalno rješavanje neodređenosti faze koja je uobičajeni problem u satelitskom prijemu signala koji koristi modulaciju faze. Uspoređuju se dvije implementacije i njihove brzine izvođenja na tri različita grafička procesora.