Baza podataka i web-aplikacija za tvrtku za najam vozila : završni rad - Simeunović, Vedran (V. Simeunović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom prikazuje se rješavanje problema praćenja neplaćenih kazni izdanih za vozila u vlasništvu tvrtki za najam vozila. Rad se može razložiti u niz koraka. Prvi korak čini prikupljanje korisničkih zahtjeva. Drugi korak čine oblikovanje i implementacija baze podataka koristeći sustav za upravljanje bazom podataka Oracle. Potom slijedi izrada web-aplikacije koristeći programski jezik Python i razvojni okvir Django koja omogućuje jednostavan i intuitivan rad s podacima, ispunjavajući sve korisničke zahtjeve. U web-aplikaciji postoje različite vrste korisnika stoga postoje i različita sučelja, izrađena prema potrebi određene vrste. U radu su navedene korisničke upute, dok su u privitku rada navedene upute za konfiguraciju projekta.