Klasifikacije slika krvnih stanica u svrhu prepoznavanja leukemije : završni rad - Belić, Bruno (B. Belić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Klasifikacija fotografije je problem kojim se strojno učenje bavi već dugi niz godina. Jedna od tehnika rješavanja ovog problema su i konvolucijske neuronske mreže, koje će u ovom radu biti primijenjene na malen i zahtjevan skup podataka kako bi se implementirao klasifikator koji će prepoznati limfoblaste od ostalih krvnih stanica. Detaljno je opisana vlastita implementacija konvolucijske neuronske mreže koja je potom u raznim konfiguracijama trenirana nad prethodno obrađenim primjercima iz skupa podataka. Zbog zahtjevnog skupa podataka i slabe računalne snage za treniranje implementirana su alternativna rješenja u svrhu osposobljavanja ovog sustava. Prikazani su postignuti rezultati i konfiguracije neuronskih mreža koje su korištene za dobivanje prikazanih rezultata.