Primjena Monte Carlo metode u izračunu integrala i matematičkih konstanti : završni rad - Rezo, Marko (M. Rezo, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Monte Carlo metode su stohastički simulacijski algoritmi koji imaju široku primjenu u raznim područjima od matematike, fizike do ekonomije. U sklopu ovog rada implementirana je aplikacija koja koristi Monte Carlo metodu za izračun određenih integrala i matematičkih konstantni pi i e. Aplikacija omogućava unos proizvoljnog određenog integrala te broj uzoraka koji će se koristiti prilikom simulacije. Monte Carlo metoda može biti veoma moćan alat za rješavanje matematičkih problema koji nisu rješivi analitički ili se mogu koristiti za provjeru analitičkih rješenja.