Detekcija karakterističnih točaka na licima : diplomski rad - Pejnović, Juraj (J. Pejnović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rad prolazi kroz teorijsku podlogu analize slike lica i pronalaska karakterističnih točaka. Prolazi kroz metode i alate potrebne da bi se trenirala umjetna neuronska mreža. Rad također daje teorijsku podlogu za područje dubokog učenja i umjetnih neuronskih mreža korištenih za pronalazak točaka. Navodi se nekoliko različitih baza podatak slika dostupnih javno ili uz pristanak vlasnika. Nudi se rješenje jedne od mogućih neuronskih mreža za pronalazak lica i karakterističnih točaka. Nakon treniranja, rad daje pregled rezultata uz korištenje različitih izvora podataka i ispituje mogućnosti i razloge različitih dobivenih rezultata.