Analiziranje mjera video igre i vizualizacija podataka : diplomski rad - Rupčić, Ivan (I. Rupčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Video igre kao aplikacija napravljena za zabavu igrača, mora biti kvalitetna te način interakcije igrača stvara mnoge podatke koji se mogu koristiti za analizu s ciljem ispravljanja neželjenih mehanika, otkrivanju varalica ili nadogradnjom elementima koje popravljaju otkrivene probleme. Tehnike strojnog učenja se primjenjuju pri toj analizi. Većinom se upotrebljuju tehnike za neoznačene podatke, no moguće je i dodjeliti oznake nekim podacima na temelju određenih analiza. Implementacijom klasteringa s metodama kernela analizirani su podaci igre PUBG (Player Unknown's Battleground) te su opisani rezultati popraćeni grafikonima „box and whiskers plot“ i nekoliko napomena o nadogradnji aplikacije za analizu i vizualizaciju podataka.