Određivanje relativnog položaja osobe u otvorenom prostoru primjenom ultra-široko pojasne bežične tehnologije : diplomski rad - Rozić, Ivana (I. Rozić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom prikazan je način rada ultra-široko pojasne bežične tehnologije i tehnike kojima se vrši pozicioniranje senzorskog čvora u prostoru. Predstavljen je Decawave DWM1001 modul, njegove karakteristike i način na koji je korišten u provedbi praktičnog dijela ovoga rada. Cilj rada je bio implementirati bežičnu mrežu senzora koja će moći odrediti relativni položaj sportaša u timskim sportovima za vrijeme igre, stoga je dan pregled postojećih radova koji se bave istom problematikom. Opisana je postavka mjerne okoline i provedba mjerenja odnosno pozicioniranja senzorskog čvora u zatvorenom i otvorenom prostoru. Napravljena je usporedba rezultata pozicioniranja u zatvorenom i otvorenom prostoru te su navedeni izvori nesigurnosti koji su utjecali na provedbu mjerenja. Diskutirana je osjetljivost mjerne opreme kao i njena točnost i preciznost. Iz rezultata mjerenja izveden je zaključak rada i planovi za budući rad.