Proračun udarne, prekidne i trajne struje kratkog spoja prema IEC 60909 standardu : završni rad - Puljić, Ivan (I. Puljić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je bio pokazati koliko je proračun kratkog spoja bitan dio u dimenzioniranju elektroenergetskog sustava i na koje načine radimo taj proračun. Najprije je objašnjeno što je to uopće kratki spoj te koje su njegove vrste i karaktersitike. Svaka vrsta i karakteristika je dodatno pojašnjena. Objašnjen je i proračun kratkog spoja te način dobivanja karakterističnih vrijednosti udarne, prekidne i trajne struje kratkog spoja prema IEC 60909 standardu. U radu se nalazi proračun kratkog spoja proveden u komercijalnom alatu ETAP koji je proveden na jednoj test mreži.