Mjerilo sile : završni rad - Rataić, Karlo (K. Rataić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je mjerenje sile. Za mjerenje sile korišten je tenzometarski most, koji kao rezultat daje promjenu napona proporcionalnu s promjenom sile. Za ispravan rad sklopova u uređaju potrebno je imati vrlo stabilno napajanje i za to je bilo potrebno izvesti bipolarno napajanje. Kako je dobiveni signal male amplitude, bilo ga je potrebno pojačati i za to je korišteno instrumentacijsko pojačalo. Uslijed nesavršenosti komponenti, javlja se napon pomaka koji je potrebno kompenzirati. Dobiveni signal poslan je na analogno – digitalni pretvornik i poslan dalje na analizu i obradu u mikrokontroler.