Simulacija navigacije robota u zahtjevnom okruženju : završni rad - Puk, Marko (M. Puk, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je simulacija navigacije robota u zahtjevnom okruženju. U uvodu je navedena upotreba simulacija u automobilskoj industriji i razlozi njihove primjene. Kroz rad je opisan problem i postojeći načini simulacije robota i njihovog kretanja u zahtjevnom okruženju. Napravljeni su i demonstrirani primjeri u programskom okruženju Gazebo i V-REP. Primjeri su se razlikovali u broju i vrsti senzora te okolini simulacije. U zaključku se navode prednosti svakog testiranog robota i potencijalno područje primjene za koje je pogodan te zaključci izvedeni o testiranim programima.