Simulacija urbanog okruženja za evaluaciju percepcijskih algoritama autonomnih vozila : diplomski rad - Dinčir, Dorian (D. Dinčir, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Simulator urbanog virtualnog okruženja sastoji se od infrastrukture cesta i prometnih pravila u obliku semafora, automobila i pješaka koji se kreću autonomno, zgrada i podloge na kojoj se sve nalazi. Implementira tri vrste senzora, globalni sustav pozicioniranja, stereo kameru i trodimenzionalni 360 laser, koji generiraju mjerenja i referente podatke. Svi podaci se strukturirano pohranjuju za daljnju obradu percepcijskih algoritama. Simulator se koristi kroz jednostavno i intuitivno korisničko sučelje.