Usporedba radnih okvira klijentske strane u razvoju web aplikacija : završni rad - Kamber, Antonio (A. Kamber, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog završnog rada je proučiti nekoliko trenutno popularnih tehnologija za razvoj klijentske strane web aplikacija. Potrebno je razviti web aplikaciju s jednostavnim funkcionalnostima koje su zajedničke većini programskih sustava, poput registracije, prijave i validacije korisnika te stvaranja, dohvaćanja, uređivanja i brisanja entiteta baze podataka. Implementirati grafičko korisničko sučelje koje je korisniku prigodno i jednostavno za upotrebu. Primjenom biblioteka za oblikovanje, cilj je postići responzivno ponašanje aplikacije prilagodljivo raznim dimenzijama uređaja. Nakon implementacije, potrebno je kvalitativno i kvantitativno usporediti tehnologije. Shvatiti nedostatke i mogućnosti koje pojedina tehnologija pruža te steći iskustvo prilikom odabira tehnologija za rješavanje raznih problema.