Sustav za automatizirano ispitivanje modula DMKCAN : završni rad - Raić, Tin (T. Raić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Javni prijevoz važna je stavka razvoja i transporta svakog većeg grada i njegovih stanovnika. Posebno je važna efikasnost i sigurnost javnog prijevoza. Končar Institut za elektrotehniku je razvio velik broj elektroničkih uređaja koji se koriste u zagrebačkim tramvajima, a među tim uređajima je i DMKCAN dvokanalni CAN komunikacijski modul koji je jedno od glavnih komunikacijskih sredstava unutar vozila koje spaja više procesorskih modula. U ovom završnom radu projektiran je i implementiran elektronički uređaj za automatizirano ispitivanje proizvedenih DMKCAN modula. Detaljno je prikazan proces projektiranja elektroničkog uređaja, od izrade električne sheme, preko odabira komponenti sve do projektiranja i izrade tiskane pločice. Razvijena i opisana programska potpora za mikrokontroler iz porodice C8051Fx koja implementira funkcionalnost ispitnog modula za ispitivanje proizvedenih DMKCAN modula.