Nadzorno upravljački sustav crpnih stanica i vodospreme : diplomski rad - Prlić, Ivan (I. Prlić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je na primjeru automatizacije sustava crpnih stanica i vodospreme pokazan način izrade SCADA sustava. Opisane su komponente sustava, njihove tehničke specifikacije i objašnjena im je uloga u ovom sustav. Na jednostavnom primjeru pokazano je koliko PLC, nasuprot releja, olakšava automatizaciju nekog procesa. SCADA sustav i upravljački program izrađen je u programskom okruženju TIA Portal. Prikazane su i objašnjene važnije funkcije upravljačkog programa ovog sustava. Napravljena je podjela i opisana struktura današnjih SCADA sustava. U konačnici prezentiran je izgled i opisane su funkcije izrađene SCADA-e za sustav crpnih stanica i vodospreme.