Interaktivno mrežno korisničko sučelje i serverska integracija simulatora MIMO radijskog kanala : diplomski rad - Prebeg, Ivana (I. Prebeg, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi izradom korisničkog sučelja za simulator MIMO radijskog kanala, odnosno povezuje rješenje napisano u programskom jeziku Matlab s intuitivnim korisničkim sučeljem, pritom koristeći serversku integraciju. Rad je napravljen u modernim web tehnologijama kako bi se pokazala integracija alata koji se koriste u znanosti te alata korištenim u komercijalnim web stranicama u svrhu dobivanja vizualno atraktivnog rješenja. Detaljno se razrađuju radni okviri, metode, obrasci i tehnologije za serversku integraciju koja koristi .NET Core radni okvir, te potom i za klijentsku aplikaciju napisanu u AngularJS tehnologiji. Rad opisuje samu organizaciju komponenata Angular aplikacije služeći kao priručnik ako se napravljena aplikacija odluči proširivati. Na posljetku, napravljena je aplikacija koja zadovoljava sve uvjete definirane početnim dosegom opisanim u uvodu.