Sustav autonomnog praćenja referentne trajektorije vozila primjenom linearnog kvadratičnog regulatora : diplomski rad - Jerković, Nediljko (N. Jerković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Glavni cilj ovog rada je projektirati linearni kvadratični regulator koji prati trajektoriju idealnu trajektoriju kojom automobil treba voziti. Trebalo je osigurati preko linearnog kvadratičnog regulatora što bolje praćenje reference. U uvodu ovoga rada prošlo se je kroz temu povijesti autonomnog vozila kao i podijele autonomnih vozila. U nastavku rada obrađene su pojmovi za shvaćanje teme. Obrađeni pojmovi su linearni sustavi, stabilnost sustava, upravljivost i osmotrivost sustava, Ljapunova stabilnost te je napravljena dinamika automobila kako bi se mogao projektirati linearni kvadratični regulator. Na kraju su se rezultati dobiveni simulacijom provjerili na 1/10 skaliranom modelu trkaćeg automobila.