Automatizirano mjerenje i kontrola temperature i osvijetljenosti prostora : diplomski rad - Peći, Eugen (E. Peći, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu projektiran je i izrađen prototip uređaja koji mjeri temperaturu i relativnu vlažnost putem integriranog senzora HDC2080. Pored te dvije fizikalne veličine uređaj mjeri i osvijetljenost prostora uz pomoć analognog senzora (fototranzistora) TEMT6000X01. Sustav je baziran na mikrokontroleru STM32L422CB, a programska podrška je pisana i uhodavana u STM32CubeIDE okruženju. Uređaj kontrolira temperaturu upravljanjem dvokanalnim relejnim sučeljem. Upravljanje osvijetljenošću izvršava paljenjem različitog broja svjetlećih dioda u LED traci. Izmjereni se rezultati prikazuju na E-ink (1,54'') pokazivaču, a pored toga ih se Bluetooth komunikacijskim sučeljem šalje na računalo. Na računalu se podaci ispisuju u aplikaciji sa grafičkim korisničkim sučeljem. Računalna aplikacija izrađena je u Visual Basic programskom jeziku u okviru platforme Visual Studio 2010.