Aplikacija za testiranje performansi relacijskih sustava za upravljanje bazama podataka : diplomski rad - Žbulj, Lucija (L. Žbulj, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovim diplomskim radom prikazana je izrada aplikacije za automatizirano testiranje performansi SUBP-ova s raspoloživim JDBC sučeljem. Aplikacija je implementirana u Java programskom jeziku. Podržani sustavi su Microsoft SQL Server, MySQL i PostgreSQL. Rad je podijeljen na nekoliko cjelina. U uvodu je iznesena motivacija za izradu aplikacije. Zatim je na temelju literature dan pregled područja testiranja performansi SUBP-ova. Razložena je arhitektura sustava, objašnjeno njegovo korištenje. Dana je XML shema konfiguracijske datoteke te su opisane mogućnosti konfiguracije testova. Definirane su podržane metrike te je opisana njihova implementacija. Diskutirani su primjeri rezultata te su nabrojana moguća buduća poboljšanja izgrađenog sustava.