Infra-crveni germanijski detektori sa slojem amorfnog bora : diplomski rad - Jelačić, Borna (B. Jelačić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje i sistematizira poluvodičke detektore za infracrveno zračenje. Opisuju se značajke amorfnog bora te analiziraju mehanizmi zaslužni za njegova izvrsna optička i električka svojstva. U programu Sentaurus TCAD modelira se sloj amorfnog bora na germaniju koji se zatim koristi za simulacije lavinske fotodiode. Dioda se zatim optimizira u smislu probojnog napona i vremena odziva. Na kraju, analizira se i uspoređuje rad diode izvedene na germanijskoj podlozi i onoj od silicija.