Automatizacija modela postrojenja za prešanje upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Pretić, Marko (M. Pretić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je potrebno automatizirati model industrijskog postrojenja za prešanje upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500. U programskom paketu TIA Portal je potrebno razviti program za upravljanje. Program je potrebno načiniti u programskom jeziku SCL. Definirati dijagram stanja sustava i uvjete za prelazak iz trenutnog u sljedeće stanje. Sinkronizirati djelovanje preše sa okretnim stolom. U programskom paketu WinCC razviti vizualizacijsko sučelje s pomoću kojega je moguće upravljati modelom postrojenja. Eksperimentalno provjeriti djelovanje razvijenog programa.