Sustav upravljanja zračnog hladnjaka plina, zračnog hladnjaka ulja i troputnog ventila ulja za kompresorsku skid jedinicu : diplomski rad - Pezić, Matija (M. Pezić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je sustav upravljanja zračnim hladnjakom plina, zračnim hladnjakom ulja i troputnim ventilom kompresorske skid jedinice. Dan je opis skid jedinice. Isto tako, rad se sastoji od poglavlja u kojima je opisan način konfiguracije PLC, programska logika, kao i konfiguracija HMI-a i procesne slike pomoću kojih se vrši kontrola procesa. Proces je upravljan pomoću PLC-a Mitsubishi iQ-R serije, dok se za vizualizaciju, nadzor i kontrolu koristi Beijer X2 pro HMI. Programsko rješenje za upravljanje procesom i konfiguracija PLC-a razvijena je u programu MELSOFT GX Works3, dok se programski paket iX Developer 2.40 koristio za konfiguraciju HMI.