Klasifikacija histopatoloških snimaka dijelova limfnih čvorova pomoću strojnog učenja : diplomski rad - Pluščec, Domagoj (D. Pluščec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Prilikom analize histopatoloških slika ukazuje se potreba za automatiziranim sustavom koji bi mogao pomoći doktorima u analizi slika i dijagnostici. Takav sustav bi mogao povećati točnost i brzinu analize i dijagnostike. U okviru ovog rada dan je pregled područja analize histopatoloških slika te je izrađena programska implementacija za klasifikaciju limfnih čvorova temeljena na strojnom učenju. Za učenje i testiranje modela strojnog učenja korišten je skup podataka PatchCamelyon. Ispitani su rezultati koje postižu sljedeći modeli dubokog učenja: AlexNet, ResNet, DenseNet i Inception-v3 te kako na njihove rezultate utječu tehnike proširenja skupa podataka. Konačno najboljim se pokazao model Inception-v3 koji je na skupu za testiranje postigao točnost od 89%.