Stvarnovremensko praćenje parametara ispravnosti rada u sustavu za raspodijeljenu obradu tokova podataka : diplomski rad - Jakšić, Mislav (M. Jakšić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu razvijen je sakupljač vrijednosti za Apache Kafka, popularni sustav za raspodijeljenu obradu tokova podataka. Postojeći sakupljači vrijednosti nisu primjereni za raspodijeljeni nadzor. Novi sakupljač vrijednosti izgrađen je od tri projekta: Zook koji upravlja Apache ZooKeeperom, JMXMan koji izvršava JMX naredbe i KaSta koji čita i šalje nadzirane vrijednosti u udaljeni sustav na obradu. Sakupljač se izvrsno skalira jer povećanje broja nadziranih Kafka posrednika ne utječe na brzinu rada programa. Rješenje je lako nadograditi jer je jednostavno i modularno.