Izrada baze znanja u modernim konfiguracijskim sustavima : diplomski rad - Petrović, Andrea (A. Petrović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu opisani su načini reprezentacije znanja, napravljena je komparacija tehnologija za izgradnju baze znanja, te opisan način izgradnje konfiguracije koja se temelji na bazi znanja o proizvodu MINI-LINK 6600 koji se koristi za propagaciju signala. Baza znanja o konfiguraciji je prevedena u računalni oblik, korištenjem SSC deklarativnog jezika. Ova baza znanja se sastoji od raznih ograničenja koja se moraju poštovati prilikom izrade konfiguracije. Osim toga, detaljno je opisano rješenje koje ograničava izbore pojedinih značajki u skladu sa bazom znanja.