Grupiranje velikih skupova podataka na osnovi crtanja grafa : završni rad - Petravić, Matej (M. Petravić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Grupiranje velikog skupa podataka na temelju grafova je ne toliko istražena metoda grupiranja. U ovom radu je opisan pojam crtanja grafova i pojam grupiranja podataka. Prikazana su najvažnija obilježja za svaki pojam uz popratne slike. U implementaciji programske potpore od softvera za crtanje grafova je korišten Networkx, uz crtanje metodom temeljene na sili. Za grupiranje podataka bio je iskorišten model centroida uz algoritam k-sredine. Na kraju su prikazani rezultati izvođenja programa.