Računalna igra zasnovana na potrazi za hamiltonovskim ciklusom u neusmjerenom grafu : završni rad - Petrač, Toma (T. Petrač, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Lewis in a Maze jednostavna je računalna logička igra napisana u programskom jeziku Python. Cilj igre je u zadanom vremenu riješiti što više slučajno nacrtanih grafova, na način da se, za svaki od njih, pronađe jedan Hamiltonov put. Ako takav put ne postoji u grafu, potrebno je pritisnuti gumb za nerješivost grafa. Postoje tri različite razine koje igrač može odabrati. O tim razinama ovisi broj vrhova grafova koje treba riješiti, kao i koeficijent kojim se na kraju igre množi ukupan broj bodova. Rezultati se mogu spremiti u tablicu s rezultatima (bazu podataka, highscores). Grafičko sučelje igre realizirano je Pythonovom standardnom bibliotekom tkinter, a tablica s rezultatima standardnom bibliotekom sqlite3. Što se tiče crtanja grafova, iskorištena je i modificirana vanjska biblioteka netgraph: open-source projekt s github repozitorija za upravljanje, stvaranje i prikazivanje grafova. Glavni algoritam koji se koristi za pronalazak svih Hamiltonovih putova u grafu je iscrpna pretraga s backtrackingom.