Integracija kataloga u web trgovinama : diplomski rad - Jalušić, Petar (P. Jalušić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Za integraciju kataloga u web trgovinama potrebno je proučiti scenarije povezivanja, odrediti mapiranje atributa proizvoda, proučiti aplikacijsko programsko sučelje oba sustava i razviti programsku integraciju koristeći programski jezik C#. Ovaj diplomski rad se bavi upravo time. Sa Shopifya se dohvaćaju novi proizvodi i oni koji se ažuriraju. Na Amazonu se kreiraju novi proizvodi i ažurira cijena postojećima. Kreiranje proizvoda je složen proces od par ovisnih koraka. Ažuriranje proizvoda obavlja se u jednom koraku. Aplikacija za integraciju je razvijena kao servisi koji se nezavisno izvršavaju. Servisi komuniciraju preko elemenata računarstva u oblaku, a svaki servis obavlja određenu funkciju.