Detekcija i klasifikacija objekata u slikama temeljene na dubokom učenju : diplomski rad - Ivkošić, Ivan (I. Ivkošić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je kronološki prikazan razvoj modela i tehnika korištenih za obavljanje zadataka računalnog vida, detekcije objekata na slikama i klasifikacije. Upoznali smo se sa osnovnom idejom strojnog i dubokog učenja kao i sa razlikama među njima. Poseban naglasak je stavljen na važnost nastanka i razvoja umjetnih neuronskih mreža, alata koji stoje iza najvećih postignuća umjetne inteligencije modernog doba. U konačnici je prikazan cjelokupan proces prikupljanja podataka (slika) te izrade i primjene detektora voća na slikama. Detektor je treniran koristeći TensorFlow GPU inačicu poznate Googleove biblioteke strojnog učenja.