Laboratorijski sustav za beskontaktno mjerenje temperature korištenjem termičkih detektora : završni rad - Vujinić, Milan (M. Vujinić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Jedan od načina beskontaktnog mjerenja temperature je pomoću termičkih senzora. Način rada termičkih senzora je osnovan na slijednoj pretvorbi termičkog zračenja u toplinu, i zatim konverziji toplinskih razina ili toplinskog toka u električni signal. Dvije vrste termičkih detektora koje su korištene u ovom radu su piroelektrički i thermopile senzori. Thermopile senzori generiraju napon kada postoji razlika u temperaturama vrućeg i hladnog kraja. Piroelektrički senzori napon generiraju na temelju piroelektričkog efekta. Od piroelektričkih senzora korišteni su IRA-S210ST01 i AMN31112J, a od thermopile senzora korišteni su G-TPCO-019 i G-TPCO-035. Za projektiranje tiskanih pločica za senzorske čvorove korišten je programski alat Altium Designer. Spajanjem četiri senzorska čvora na razvojni sustav STM32F4 Discovery Board ostvaruje se komunikacija između senzora i računala. Kako bi komunikacija bila moguća potrebno je inicijalizirati odgovarajuće komunikacijske protokole i napraviti analogno-digitalnu pretvorbu. Za programski dio rada korišteno je razvojno okruženje Keil μVision.