Tehno-ekonomska i financijska analiza vjetroelektrane s baterijskim skladištem korištenjem programskog paketa System Advisor Model : završni rad - Ivkić, Ivan (I. Ivkić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak rada bio je ispitati financijsku isplativost izgradnje vjetroelektrane u Republici Hrvatskoj. Rad je podijeljen na teorijski i praktični dio. U teorijskom dijelu opisan je vjetar, vjetroelektrane u Republici Hrvatskoj i svijetu, te financijski parametri korišteni u analizi isplativosti. Praktični dio je analiza isplativosti izgradnje vjetroelektrane u Republici Hrvatskoj u programu SAM (System Advisor Model). Dobiveni rezultati su prikazani u tablicama.