Igrifikacija u sustavu Edgar : diplomski rad - Perušić, Andrija (A. Perušić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Igrifikacija se definira kao korištenje elemenata dizajna igara u kontekstu nevezanom za igre. Ona koristi filozofiju, elemente i mehaniku dizajna igara u okruženjima nevezanim za igre kako bi potaknula određeno ponašanje i reakcije kod ljudi i poboljšala motivaciju angažman u određeni zadatak. U radu je opisan radni okvir odnosno skup alata GOAL (eng. Gamification focused On Application Lifecycle Management) čiji cilj je generalizirati i pružiti konceptualnu, metodičku i tehničku podršku pri integeraciji igrifikacijskih elemenata u korporativno okruženje za razvijanje softvera. GOAL se sastoji od ontologije, metodologije i prijedloga arhitekture sustava i svi djelovi se mogu koristiti neovisno. Također su opisane neke od uspješnih igrificiranih edukacijskih platformi, CodeInGame i CodeHunt, koje koriste pisanje koda kao osnovni element igre. Zaključak o izvedivosti igrifikacije na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva izvodi se iz analize dva istraživanja sprovedena u dvije različite visokoobrazovne ustanove gdje se na različite načine u potpunosti igrificirala provedba kolegija koristeći natjecateljstvo i nagrade kao ekstrinzične motivatore. Jedno istraživanje je s pozitivnim a drugo s negativnim rezultatima.