Programirljivo senzorsko sučelje za obradu zvučnog signala : završni rad - Ivančević, Lovro (L. Ivančević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome završnom radu obrađeno je modeliranje, dizajn i implementacija pametnog senzorskog sučelja niske potrošnje za detekciju i klasifikaciju zvučnih signala. Sučelje je modelirano idealnim elementima i svaki je funkcijski blok kruga definiran svojim jednadžbama. Zatim je sklop simuliran korištenjem SPICE alata te je napravljena implementacija na tiskanoj pločici. Na MSP430 mikrokontroleru programiran je konačni automat koji upravlja vremensko-frekvencijskom analizom signala spojenog na senzorsko sučelje. Izmjerene su i diskutirane vrijednosti osjetljivosti, specifičnosti, preciznosti, točnosti i potrošnje sklopa u ovisnosti o različitim ulaznim signalima